AKTUELLT JUST NU
- Februari -
Så sakteliga närmar vi oss våren och förberedelserna är igång, sättpotatisen harpas (sorteras då i olika storlekar) och ska så småningom sättas till groning. Gödning i stora mängder har kommit hem, så här är vi i hamn för året. Många timmar har tillbringats med att fundera över vilka fröer som ska beställas inför säsongen. Vi driver ju själva fram plantor i vårt växthus; dels grönsaksplantor som planteras ut på fälten, dels sallad och basilika som odlas fram i växthuset och sen säljes i gårdsbutiken. Pappersarbete hör ju också till arbetsuppgifterna och förutom rent bokföringsarbete så analyserar vi föregående års skörd och antal sålda produkter, här kommer excel till god hjälp. Mycket intressant och roligt att se den fantastiska utvecklingen!
Vi har fr o m 1 januari nya öppettider, och dessa varar fram till maj månad. Se fliken öppettider för mer info! Ute från åkrarna finns det nu inget mer att skörda, all grönkål är nu helt slut. Torkad gul och röd lök köper vi in från Martin i Görslöv och finns hos oss hela vintern. All vår vinterpotatis skördades i slutet av september och i början av oktober och finns i stora trälådor inne i våra lagerhus där de lagras i en temperatur runt fem grader. Vi gläds också åt att vi nu har ännu ett modernt och fantastiskt fint lagerhus för lagring av potatis, en del av den nybyggda maskinhallen som har en isolerad del för detta ändamål. Två nya sorter har vi i år möjlighet att erbjuda; en gourmetpotatis som heter Queen Anne och som är helt fantastiskt god och kan användas till allt! Sen har vi också en ny delikatessort som påminner om Amandine, den heter Annabelle och är utmärkt att koka, steka och använda i potatissallad. Annabelle är potatiskocken Stefan Ekengrens favoritsort!
Honung finns återigen i butiken, nu från bin som lever i Farhult, Jonstorp och Arild producerad av Caroline Lindman!
Mycket god närproducerad sensommarhonung, försommarhonungen är tyvärr slut!
Ägg finns alltid hos oss, både vita och bruna, och dessa kommer från Backagården, Therese Tegsell.
Mycket gott att se fram emot oavsett årstid, handla och laga efter säsong!
Behöver ni lite extra inspiration kring hur ni kan tillaga rätter med potatis så rekommenderas boken "Potatis" av kocken Stefan Ekengren! Många fantastiskt goda recept och mycket bra information om hur du tillagar potatis på allra bästa sätt!



